Тайра Банкс е един от най-известните топ модели на 90-те. Като водещ на култовото риалити предаване "Следващият топ модел на Америка", Банкс вдъхнови стотици жени с различна възраст, професия, цвят на кожата и форми на тялото да намерят своя път в модния бизнес. Като олицетворение на красивата, привлекателна и амбициозна жена, била един от известните ангели на Victoria's Secret и очакванията към нея са големи.

Ето защо с последната си снимка в Инстаграм Тайра Банкс "уплаши" някои от последователите си и отприщи разнопосочни коментари в мрежата.

Водещата публикува свое селфи без грим от къмпинг, където си почива.

На кадъра тя е с кърпа на главата, много бледа и с торбичи под очите.


Разнопосочните мнения повдигнаха въпроса за това как в действителност изглеждат звездите, на които се възхищаваме и как използването на филтри и прекалената обработка на снимките в мрежата изкривяват представата ни за дадена личност.

"Не мога да лъжа, помислих, че е болен от рак пациент", написа потребител.

"Без грим изглеждаш като мъжкарана", гласи друг коментар под снимката.

"Ето защо не трябва да прекаляваме с филтрите и фотошопа", посъветва друг.

За някои обаче снимката на Банкс е символ на увереност.

"Израснах, гледайки как Тайра Банкс вдъхновява жените да харесват себе си такива, каквито са. Радвам се, че тя все още изпълнява тази мисия", написа почитателка на модела в мрежата.

Според други тя изглежда страхотно и без грим, а и "на кого му е нужна спирала на къмпинг", пише друг потребител.

Така само за 3 часа постът на Тайра Банкс събра над 100 хил. харесвания и стотици коментари. А повечето ѝ фенове са категорични, че предпочитат да виждат истинското ѝ лице и това по никакъв начин не променя мнението им за нея като една от най-красивите жени в света на модата.