Тъмнокожата красавица от снимките е 21-годишната Халима Адем. Момичето е първият мюсюлмански модел, който рекламира буркини и хиджаб за американското издание Sports Illustrated Swimsuit, чиято основна тематика са именно банските костюми.
Халима е родена в Кения, в бежански лагер. Години по късно тя се връща на родното си място за първата си фотосесия като модел на буркини. Това е първата по рода си фотосесия на този тип бански, не само за Халима, но и за изданието, което ги рекламира. Зашеметяващата красавица радва изтока с прекрасните съвременни модели на "скромните" дрехи за баня. 


Тук Халима е заснета в буркини със светъл геометричен принт.


Смуглата красота може да бъде не само е ярка, но и приглушена. 

Живяла до 7-годишна възраст в бежанския лагер и по-късно се премества в САЩ, Халима не спира да мисли за миналото си и от къде е тръгнала. 

„Спомням си, че бях на шест години и си мислех, че това, което ми се е случило е олицетворението на американската мечта- снимки на най-красивите места на Кения е сбъдната мечта, която никой не би могъл да си представи", каза момичето в интервю.

"Дори не мога да обясня какво преживявам сега", допълва тя.  

Представянето на мюсюлманска мода е важно за Халима, която израснал във време, когато много малко жени са се обличали като нея. На шега тя нарича себе си „буркиниско бебе“. За момичето проектът е важен не само по отношение на кариера, но и като фактор на самоопределение. След като получила предложение от списанието за участие в снимките, на Халима й дошла брилянтна идея. В специално заснето видео в презентацията си, тя обяснява: „Когато израснах в САЩ, никога не се чувствах напълно удобно, нямаше списания, в които можеш да видиш момиче с хиджаб, точно като мен.” 

Халима не е първата, която нарушава стереотипите. От юношеството си тя привлича вниманието. Бежанката от далечна страна успя да намери място в нова среда и да се докаже като най-добрата в сферата. Халима, която влезе в колеж след дипломирането си, стана и първата мюсюлманка, която представлява образователна институция в своеобразен „сенат”. В един момент вниманието на момичето е било привлечено от  конкурса "Мис Минесота" и тя взела участие в него.През 2016 г. Халима стана първата жена в хиджаб и буркини на конкурс за красота и дори стигна до полуфиналите. Халима си спомня, че много се страхувала, че публиката ще възприеме негативно състезател в буркини вместо отворен бански. Страховете й били напразни. Когато момичето се качило на сцената, залата изревала. Девизът на младата красота е „Бъди първи” и тя го прави, въпреки че се признава, че великите театрални американски представления не са нейната култура.Година след конкурса, през 2017 г., Халима стана първият мюсюлмански модел, подписал договор с голяма модна агенция. През същия месец дебютира в шоуто Kanye West на подиума. Момичето, което е вярно на своето мото, продължава да разчупва стереотипите, превръщайки се в първото скромно облечено лице на списание, известно с откровени снимки на полу-облечени модели.„Вярваме, че красотата не познава граници”, казва главният редактор на изданието. "Халима носи една от най-ярките красоти на нашето време. Момичето е красиво не само отвън, но и вътре. Нейният интелект, ентусиазъм и искреност учудват", допълва той.