В тази белгийска ферма поят телетата с бира. Месопроизводителят Угу Дезрел вярва, че с помощта на алкохолната течност качеството на продукцията му ще се повиши ударно.
"Прочетох за някакъв фермер в Япония, който пои животните с бира и им пуска музика. Така месото ставало по-сочно, крехко и с невероятен вкус. Реших и аз да експериментирам. Давам на две крави по 4 литра тъмно пиво на ден", разказва фермерът за авангардния подход.

Той се кълне, че добитъкът му не се напива до козирката и е в отлично здраве. "Съществуват доказателства, че кравите разграждат алкохола скорострелно и само малка част попада в кръвта им", аргументира се Угу Дезрел.

Малкото, но гордо стопанство предвижда да произведе половин тон месо от телета алкохолици през тази година. То ще се продава в тузарски магазини, като погълнатата бира ще бъде включена в цената.