Актрисата Алисън Мак, най-известна с ролята си в телевизионния сериал „Смолвил“, се появи в съда по обвинение за сътрудничество на схема за трафик и сексуална експлоатация на хора, действаща като група за подкрепа. Лидерът на „групата за самопомощ“ Кийт Раниер беше арестуван миналия месец в Мексико от ФБР, съобщава Би Би Си.
 

35-годишната Мак е обвинена в това, че е набирала жени, които са били експлоатирани „и сексуално и трудово“, се казва в обвинението на прокуратурата в Ню Йорк. Блондинката пледира „невинна“ по всички обвинения.
 
Както БЛИЦ съобщи, в хода на разследването стана ясно, че в мистериозната група NXVIM, която официално се рекламира чрез програми за личностно израстване и придобиване на по-голяма самоувереност и която е била посещавана от доста известни личности срещу тлъсти хонорари, е имало по-тесен „вътрешен“ кръг, наречен DOS. Той се състоял от Раниер и негови приближени. Специално за Раниер били набирани секс робини, по чиито тела са издълбани инициалите му, за да се знае, че са негова собственост.
 
Алисън Мак била втора в йерархията след Раниер. Тя била тази, която му осигурявала секс робините. Съдът разпореди тя да бъде задържана. Следващото ѝ изслушване ще е в понеделник.
 
„Алисън Мак намирала жени, които да се присъединят към предполагаема женска менторска група, която всъщност била създадена и водена от Кийт Раниер. Мак директно или индиректно набирала робини, които да бъдат включени в сексуални действия с Раниер. В замяна на това Мак е получавала финансови и други облаги“, заяви прокурорът от Ню Йорк Ричард Донахю.
 
Ако бъдат признати за виновни, Мак и Раниер могат да лежат най-малко 15 години в затвора.
 
Както БЛИЦ съобщи, в скандала беше замесена и друга актриса от сериала – Кристин Крюк, която е посещавала програмите за тренинг и беше обвинена, че е вършила същото като колежката си. Тя категорично отрече да е знаела за престъпленията, извършвани в групата и нейния „вътрешен кръг“.

Превод и редакция: БЛИЦ