Британският министър-председател Тереза Мей предупреди, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще разбере колко „проклета и трудна жена“ е тя по време на преговорите за Брекзит, пише The Independent, цитиран от "Фокус".
По-рано в германските медии се появиха данни, че Юнкер е посочил, че Тереза Мей „живее в друга галактика, където се самозалъгва относно Брекзит“. 

„Смятам, че преговорите ще бъдат тежки. По време на кампанията за председателството на британската консервативна партия бях описана от един от колегите си като проклета и трудна жена“, заяви Тереза Мей, коментирайки появилите се новини. „Смятам, че следващият, който ще разбере това, ще е именно Жан-Клод Юнкер“, добави тя. 

„Това, което видяхме досега е, че преговорите ще бъдат тежки. Постигането на правилното споразумение изисква правилното водачество в страната. От едната страна на масата ще стоят 27 страни членки на ЕС. Кой ще стои от страната на Великобритания? Това ще бъде или аз, или лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин“, посочи тя. 

„Нямам друго намерение какво да правя, освен да изкарам пълен мандат до 2022 г., защото това са важни времена за нашата страна и това, което ще направим ще промени страната за по-добро. Ще направим страна, която да работи за всички, а не само за привилегированото малцинство“, уверен е британският министър-председател.