Вчера във Великобритания се проведе първото представяне на новият министър-председател на Обединеното кралство Тереза ​​Мей. Един от основните въпроси, адресирани към нея беше темата на националната сигурност на Великобритания. Тя посочи, че е готова да разреши ядрен удар, който може да убие хиляди хора, ако от това зависи националната безопасност, предаде The Telegraph, цитиран от life.ru.
По-рано Мей съобщи, че Великобритания се нуждае от модернизация на ядрения щит, доколкото Русия и Северна Корея продължават да са реална заплаха.

Програмата за модернизация на отбраната на Великобритания, според плановете на премиера, трябва да съдържа създаване на нов подводен флот и ракетни системи "Trident".


В понеделник във Великобритания се проведе първото представяне на новият министър-председател на Обединеното кралство Тереза ​​Мей. Един от основните въпроси, адресирани към нея беше темата на националната сигурност на Великобритания. Според нея, ядрени оръжия трябва да бъдат основен гарант на сигурността на страната.