Над 10 души души бяха ранени, след като самолет излезе от пистата, докато се приземяваше на летището в най-големия град в Мианмар - Янгон. Снимки в социалните мрежи първи показаха смачкания самолет на "Биман Бангладеш Еърлайнс" на тревата встрани на пистата.

"Един от пилотите, стюардеса и девет пътници бяха леко ранени", заяви полицай на летището, добавяйки, че самолетът е излязъл от пистата, когато се приземил в 18:50 часа местно време.

Кадрите от летището обаче показват, че състоянието на част от пострадалите не е съвсем "леко" и те са откарани на носилки.

Според информации в медиите общо 15 души са хоспитализирани, а останалите 18 души на борда са получили леки наранявания.

На борда е имало 33 души, като 28 от тях са пътници.

"Случи се близо до Терминал 3, където падна върху товарната писта при приземяването", добави той, като каза, че носът и двете крила са повредени.

Международното летище Янгон първоначално не потвърди катастрофата, но обяви прекратяване на "операции по пистата" поради силни дъждове.

Именно и неблагоприятните метеорологични условия се считат за причина за инцидента.

Други входящи полети бяха пренасочени към столицата Найпидо преди летището в Янгон да отвори отново в 21:15 ч. местно време.