Белият дом заяви, че президентът Джо Байдън изпитва "остатъчни ефекти" от COVID-19 и че от време на време се нуждае от инхалатор, за да облекчи кашлицата си, предава Дарик Нюз.

Байдън, който през миналия уикенд официално беше обявен за излекуван и излезе от няколкодневната си изолация, многократно прекъсна речта си на събитие днес заради силна кашлица и хрема.

"Това, което виждаме сега, са остатъчни ефекти", заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

"Той има инхалатор, който използва от време на време", каза тя и добави, че Байдън е страдал от кашлица и преди заразяването си с COVID-19.

Байдън се разболя от COVID-19 преди две седмици, възстанови се сравнително бързо, но след това отново даде положителни резултати. До неделя, когато се появи вторият отрицателен тест, той остана в самоналожена изолация и работеше изолирано от кабинета си в Белия дом.

В същото време, ново видео показва как 79-годишният президент не може да облече сакото си, след като слиза от хеликоптера „Marine One“. След многократни неуспешни опити, съпругата му Джил се намесва и му помага. Секунди след това слънчевите на Байдън изпадат от лицето му.

Първата дама на САЩ и президентът са били на посещение в районите на щата Кентъки, които пострадаха от наводненията.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук