За няколко години Патрисия и Еди Ферин от Северна Ирландия изгубили трима синове и племенник - всички те се самоубили. Последен отнел живота си 31-годишният Стивън Ферин, само преди няколко дни.
Черната прокоба в живота на семейство Ферин започнала през 2010 г., когато 19-годишният племеник Стивън Кристофър извършил самоубийство. В интервю за Belfast Telegraph неговите близки разказаха, че младежът цял ден чакал пристигането на специалисти, които да му окажат психологична помощ, но те закъснели. 


Стивън Кристофър

През 2011 г. най-малкия син на Патрисия и Еди - 19-годишният Найл, също се самоубил. Съобщава се, че на 15-годишна възраст той бил нападнат от сектанти, което може би е повлияло на неговото психическо състояние. 24-годишният син на двамата родители - Кирън, също се самоубил през 2014 г., като се подозират отново действия на сектанти в неговото фатално решение.


Найл

Никой не очаквал, че 31-годишният Стивън ще последва примера на своите братя. Изданието отбелязва, че той е преживял преди това загубата на петима приятели, които също така сами отнели живота си, но независимо от това той бил известен като весел и жизнерадостен човек. За жалост Стивън неочаквано напуснал работата си и даже бил обявен за издирване. След това, обаче, той се върнал сам в къщи и се самоубил.


Кирън

Близките и приятелите на братята-самоубийци са уверени, че причина за тяхната гибел е отсъствието на своевременен психически контрол и помощ. Понастоящем жителите на Северна Ирландия настояват за създаването на специализиран център за психологическа помощ в района, където живее семейство Ферин.  

Превод и редакция: БЛИЦСтивън Ферин