Големи области от Северна Европа пострадаха от суровата зима през последното денонощие, предадоха осведомителните агенции. Снощи Северна Полша беше връхлетяна от ветрове със скорост до 70 км/ч, които не спряха и днес, но постепенно отслабнаха. Част полетите от и за Гданск бяха пренасочени или закъсняваха заради снега и леда, покрили пистата.
Около 6000 домакинства в северните полски райони останаха без електричество тази сутрин, след като паднали дървета прекъснаха електропроводи. Разположени в ниското земеделски площи в Гданск бяха залети от големи вълни, предизвикани от буря в Балтийско море. Участък от магистрала край Лодз беше затворен за движение след четири катастрофи, станали заради заледяване, а три камиона се удариха във верижна катастрофа на хлъзгав път в региона на Вроцлав.

В малко село в Северна Швеция тази нощ бяха отчетени минус 41,3 градуса - най-ниската температура в страната тази зима, заяви шведската метеорологична служба. Мразивито е и в северните части на Норвегия и Финландия.

В селището Карашок в Северна Норвегия вчера беше измерена температура от минус 41,6 градуса. Въпреки че за днес не се очакваха чак толкова ниски температури, властите спряха движението до довечера по важна железопътна линия, свързваща Швеция и Норвегия. Тежките зимни условия наложиха прекъсване на фериботните връзки през Балтийско море.