Само преди няколко дни от Бъкингамския дворец официално потвърдиха, че принц Хари е направил предложение на своята възлюбена. Избраницата на принца - американската актриса Меган Маркъл, сияе от щастие с диамант на безимения пръст.

Нека да си спомним какви пръстени красяха и продължават да красят ръцете на невестите на кралското семейство на Великобритания.

Оказва се, че някои от тях не се отличават с шик и разкош, а с аристократична скромност.

1. Кралицата-майка

Елизабет Боуз-Лайън получи пръстен с голям сапфир, заобиколен от диаманти, като подарък от бъдещия си съпруг. Скоро след това Елизабет сменя разкошното бижу с къде-къде по-скромно с голяма перла. Това е мъдро решение в тежко за Великобритания време.

2. Уолис Симпсън

На два пъти разведена, американската актриса бе повод крал Едуард VII да се откаже от трона. Тя обожавала ярките бижута.

Любим й бил пръстен от злато с голям изумруд 19.77 карата. От вътрешната страна имал надпис „Сега ни си принадлежим 27х36”. Именно на 27 октомври 1936 г. Едуард VII прави предложение на Уолис.

3. Кралица Елизабет II

Сложно е да бъдеш мъж на кралицата. Принц Филип, херцог Единбургски, се справя с тази задача вече 70 години. Диамантите на годежната халка на Елизабет са взети от тиарата на майката на Филип, принцеса Алиса.

И днес кралица Елизабет носи бижуто от платина, допълвано от сватбения пръстен от уелско злато.

4. Принцеса Даяна

Лейди Ди едно време получи уникална за жените в кралското семейство възможност – да избере сама своя годежен пръстен. Принц Чарлз й предлага през 1981 г. цяла серия пръстени от Garrard. Даяна се спира на бижу от бяло злато с цейлонски сапфир, заобиколен от диаманти.

5. Камила Паркър

За втория си брак Чарлз избира пръстен с диамант, който по-рано е принадлежал на неговата баба – кралицата-майка. Оказва се, че бижуто е с голям правоъгълен камък – едно от най-скъпите, които една жена от кралско семейство може да има.

6. Кейт Мидълтън

Когато принц Уилям най-накрая направи предложение на Кейт, се оказа, че той не е суеверен. Той подари на възлюбената си най-разпознаваемия пръстен със сапфир – този, който е принадлежал на майка му.

Бракът между Даяна и Чарлз не може да се определи като щастлив. Уилям обаче не е суеверен...

7. Меган Маркъл

Отново американка и то актриса. Освен това и разведена, но изключително красива. Хари е най-младият от принцовете, така че да се отказва от трона няма да се наложи.

Източници, близки до кралското семейство, твърдят, че дизайнът на годежния пръстен е проект на самия Хари. Състои се от три диаманта, два от които са принадлежали на покойната принцеса Даяна.

Това сантиментално украшение вероятно ще послужи като талисман и ще донесе на Меган всенародната любов.Източник: profit.bg