Митичните същества в приказките винаги са ни омагьосвали и са ни карали да си представим какво щеше да бъде ако ги има в реалния живот, пише AllNight.com, цитиран от actualno.com. Всъщност голяма част от тях наистина съществуват.
Дракони

Драконите са митични същества, най-вече от митологията на северните народи. Комодският варан е влечуго, много напомнящо на легендарните дракони. Варанът не бълва огън, но пък е отровен и по този начин убива голям процент от своите жертви.

Вълчища

Вълчището е познато най-вече от сериала Game Of Thrones, но то е напълно реално същество. Животното се нарича Сибирски тигър и е разпространено в северната част на азиатския континент. Моби Дик Историята за страшилището Моби Дик от романа на Херман Мелвил всъщност е базирана на истински кит, който е тероризирал моряците край бреговете на Чили.

Амазонките

Амазонките са митични воини, но те действително са съществували. Учени са намерили стотици гробове на воини от женски пол, погребани с множество оръжия и коне.

Кракен

Кракенът е митично морско същество, спотайващо се в дълбините и готово да разкъса всеки кораб на парчета. Макар и не толкова грамаден, кракенът съществува и в момента под името сепия. Неустрашимите воини (Berserkers) Тези воини са познати най-вече от множеството видео игри и фентъзи книги, но подобни воини е имало в много култури по света - най-вече при викингската.

Хобити

Хобитите са част от света на "Властелинът на пръстените", но учени наскоро откриха човекоподобно същество, дълго само около метър. Според изследователите това е бил отделен от човека вид, които най-вероятно е бил ликвидиран в древни времена от нашите предци. Източник: AllNight.com