Събиране със семейството след дълга пауза заради коронавируса зарадва кралица Елизабет II, но въпреки желанието й да целуне внуците си, успя да ги види само при спазване на социална дистанция.

94-годишната кралица не можела да се нарадва на тримата си внука – 7-годишния принц Джордж, петгодишната принцеса Шарлот, и принц Луи, на две годинки.

Гръмка новина: Принцеса Шарлот се подготвя за кралица на Великобритания! СНИМКИ

Според източници на вестник The Sun (“Сън”) срещата се състояла в градината на Бъкингамският дворец, но през специално стъкло.

Тежка година ще остане 2020 г. в паметта на кралицата и съпруга й – херцога на Единбург, които с мъка виждат как коронавирусната инфекция взе десетки хиляди жертви във Великобритания, пише БГНЕС.

За да ободрят кралицата, принц Уилям, съпругата му Кейт и трите им деца пристигнали за няколко дни в двореца, но едва в края на посещението им успели да се видят с нея.

Междувременно принц Уилям съобщи, че карантината, наложена в страната и света заради пандемията от коронавирус, е създала възможност за „преоценка на нещата“.

“Може би понякога приемаме живота си за даденост. Сега като родител започвам да обръщам все повече внимание на това какъв свят ще оставим на децата си”, смята Уилям.