Вярващите по целия свят са силно притеснени. Само за няколко месеца са се сбъднали три пророчества, които свидетелстват за идването на Месията и приближаващия край на света, съобщава The Sun.
 
За първото чудо, невиждано от 2000 години, стана ясно в началото на септември. Във ферма около Йерусалим на бял свят се е появило червено теле. Според много консервативни юдеи и християни раждането на животно с кървав цвят е предвестник на края на дните и е описано в Стария завет.
  
За второто чудо сигнализира израелски фотограф през октомври. По думите му, той в Мъртво море вече плува риба. За подобно нещо е говорел пророкът Йезекиил. В библейски времена Мъртво море е било прокълнато, а сега в него вече има живи организми. Солта е изчезнала, следвайки пророчеството на Йезекиил. Земята ще процъфтява при завръщането на евреите.
 
Сега вярващите съобщават, че преди дни се е сбъднало още едно пророчество за приближаващия Апокалипсис, описано в Библията. Хора са видели със собствените си очи змия, която пълзи по Стената на плача в Йерусалим. Според скептиците влечугото просто е преследвало плячката си и в това няма нищо необичайно.Равините смятат, че появата на змията не означава нещо лошо. Ако в Рая създанието е символизирало злото, в нашия грешен свят то е антипод на Рая и означава, че чистотата и светостта се възраждат.

Онези, които много внимателно са проучили Петокнижието обаче, са силно обезпокоени. Според тях змията не се е появила на това място просто така и именно тя е третия знак, който говори за приближаващия се Апокалипсис.

Забележителното е, че влечугото се е появило на място, където се молят само жени. Това е като в историята, описана в Библията, в която змията се е приближила до Ева.
 


Превод: БЛИЦ