Тигрица, за която се смята, че е убила 13 души, бе застреляна след голяма хайка, предаде Би Би Си. Шестгодишният хищник се измъкваше на ловците в джунглата на западния щат Махаращра в продължение на 2 години.
 

Миналия месец експерти пръснаха парфюм с цел да подмамят тигрицата.
 
Въпреки кампанията от защитници на животните за спасяване на живота ѝ индийският Върховен съд обяви, че няма да се меси, ако горските рейнджъри се окажат принудени да я застрелят.
 
Екип, въоръжен с упойващи стрели и огнестрелно оръжие, заели позиция на път, където тигрицата, известна като Т-1, била забелязана от селяни. Това станало в петък вечерта край село Борати.
 
След като тигрицата била поразена с упойваща стрела, тя се нахвърлила срещу колата на горските рейнджъри и била убита с един изстрел.
 
През август тигрицата и двете й 9-месечни деца убиха трима души край град Пандаркаода в окръг Яватмал, като накара 5000 жители в района да се страхуват за живота си.
 
При издирването на тигрицата бяха сложени над 100 видеокапана с камери, за примамка бяха използвани коне и кози, вързани за дърветата, както и специални наблюдателни пунктове по високи дървета.
 
Горските докараха и шишенца парфюм „Обсешън фор мен“ на „Калвин Клайн“, който съдържа феромон, наречен цибетон, след като експеримент в САЩ показа, че той може да бъде използван за привличане на ягуари.
 
Смята се, че Т-1 е убила 10 души за 20 месеца от 2016 г., преди да убие още трима през август. ДНК тестове от техни рани показаха, че става дума за тигрица
 
Много от телата били обезглавявани, докато тя отмъквала плячката. Тигрицата яла месото на най-малко една от жертвите, чийто крак бил откъснат.
 
Индия е дом на над 2200 тигъра, около 60% от популацията по света. Над 200 от тях са в щата Махаращра, но само една трета от тях живеят в 60-те защитени района на щата.