Култовете винаги ще се изобразяват като синоним на злото и лесното промиване на мозъци. И до днес Чарлз Менсън продължава да лежи в затвор с доживотна присъда, но без да е убил никого. Причината? Чарли просто е можел да контролира своите последователи с такова лекота, че и до днес извършените убийства се дават като пример за всички, които започнат да преследват култовете. Ето няколко, които смело се нареждат в една от най-страховитите класации:
Чикагските хищници
 

Те не влизат в категорията на традиционните култове, но често изпълняват поръчките на Джон Гаци, който по-късно се смята за лидер на групата. Техните дела стават известни през 80-те години, когато отвличат, изнасилват групово и измъчват 18 млади жени. Господата вярвали, че са част от от сатанински култ и на един таван консумирали левите гърди на жертвите си. Лидерът Гечт е смятан за човек със свръхестествени сили. Днес всички са с доживотни присъдим, докато един от групата е осъден на смърт. 

Райската порта
 

Те започват да работят през 90-те години на миналия век. Маршал Епълуайт обяснявал на своите последователи, че планетата ще бъде унищожени и миряните трябва да се качат на космически кораб, за да могат да се спасят. Билетите за кораба са достъпни само след самоубийство. Резултатът води до 39 смъртни случая и предозиране с успокоителни. Било изключително лесно да бъдат разпознати последователите, защото всички носели лилави униформи. 

Карни култ
 

На 15-годишна възраст Марк Гудуин създава свой култ, в който може да се танцува лудо, да се правят различни жертвоприношения на животни и сексуални ритуали. Марк напуска култа, докато не се среща с Кейт Лорънс, която също имала влечения. Заедно с брат и Дейвид и Джими Пеник започва нов култ. В края на 1991-а година се включва и Уилям Аулт, но бързо осъзнава, че няма място там. В края на годината е започнал да заплашва своите съмишленици, че ще ги издаде за извършено убийство. Господата от Карни просто решили, че без човека няма да има и проблем. Това довело и до сатанинско убийство с различни ритуали върху тялото на грешника. Всеки един от тях се е признал за виновен и обвинен в различни степени на убийства. 

Орденът на Слънчевия храм
 

Не всички култове са свързани със сатанисти, Джоузеф ди Мамбро и Лук Журет са решили да създадат тайно общество по модел тамплиерите. През 1994-а година е убито малко дете, за което групата вярвала, че е антихрист. Няколко дни по-късно вълна от убийства/самоубийства се залива Швейцария. 15 са отровени, а 30 души са застреляни. Следващата година са открити още много подобни случаи и статистиката продължава до 1997-а година. Полицаите са озадачени, защото телата винаги са подредени под формата на някакви символи и почти всички са били в церемониални роби. В края на 90-те е заловен Майкъл Табачник, който се признава за лидер на култа. Той е съден за убийства, както и за ръководене на криминална организация. 

Върховен универсален ред
 

Валентина де Андраде е жена, която в средата на 70-те години основава своя специален култ. В края на 80-те и началото на 90-те години започват да изчезват малки момченца от град Алтамира. Около 19 момчета изчезват в следващите няколко години и телата на 6 са били открити. 5 деца успяват да избягат, но всяко едно от тях е било кастрирано. Чак през 2003-а година има повдигнати обвинения за някои членове на култа. Повечето са били във висша класа и често са успявали да прикрият престъпленията. Групата просто е вярвала, че всички деца родени след 1981-а година трябвало да умрат. Половите органи са били използвани за различни вуду церемонии!

Колонията на Пол Шафър
 

Какво се случва, когато немски нацист успява да избяга в Чили? Разбира се, че си създава собствена комуна, в която се провъзгласява за месия на Бог. Със своите религиозни закони, фанатични лидерски умения и желанието да се превърне в истински душманин, Пол бързо е забелязан от Пиночет и започва да произвежда оръжия, отровен газ и всякакви други подробности. В замяна има правото да ръковиди всичко сам и освен това да се възползва от властта си като изнасилва малки момченца, които групата осиновява. Пол успява да избяга в Аржентина, когато се оказва, че ще бъде съден за своите действия, а през 2010 година умира. 

Източник: Мen.hotnews.bg.