Популярен репортер беше уволнен от списание New Yorker, след като мастурбирал пред компютъра, без да осъзнава, че камерата му работи по време на видеоконферентен разговор с колеги в платформата Zoom. 60-годишният Джефри Туубин, който се изявява и като правен анализатор за CNN, потвърди със съобщение в Twitter, че е уволнен.

От компанията майка на New Yorker - Conde Nast, пък информираха служителите, че приемат случващото се на работното място много сериозно.

След като беше отстранен временно от работа миналия месец, Туубин каза, че се е заблудил, че камерата му е изключена по време на инцидента.

Vice News, която първа съобщи за инцидента, информира, че по-високопоставени колеги на Туубин са го видели как мастурбира, докато е на отделен видеоразговор.

В изявление пред Vice от миналия месец Туубин каза: "Направих унизително глупава грешка, като сметнах, че камерата ми е изключена."

Той се извини на своето семейство, приятели и колеги.

"Мислех, че не се виждам в Zoom. Смятах, че съм спрял видеото в платформата", каза Туубин.

От Vice се позоваха на два анонимни източника, които са участвали във видеоконферентния разговор, които са станали свидетели на инцидента, информира BBC.