Жена от Нигерия твърди, че е била бременна цели три години, след което е родила козле с помощта на местен свещен човек. Евангелистът, идентифициран от медиите като Джеркинс Тар от района Румуоуа Енека в Порт Харкурт, твърди, че той е предложил да помогне на жената, след като с него се е свързало нейното семейство, което ѝ разказало, че жената е бременна от три години и все още не е родила.
Историята стана новина номер едно в местните медии, включително Nigeria Today, the Daily Post и Herald, и доведе до шок сред местното население. Стотици хора отишли в града, за да се убедят със собствените си очи в така нареченото раждане, станало на 7 февруари.
 

Кадри от случката дори се появиха в мрежата. На тях се вижда как жена коленичи на земята и се обляга на стол. Облечена е в пола, която е под колената ѝ.
 
До нея може да се види кървав труп на новородено козленце, а насъбрала се тълпа гледа с изумление и крещи.
 
Според местните медии, евангелистът е предоставял безплатно медицинско лечение на редица хора, страдащи от различни заболявания. Съобщава се още, че свещеният човек решил да форсира раждането, след като научил, че жената е бременна и не ражда вече три години.
 
Семейството било във възторг, че ще има нов член, но изпаднало в ужас, когато разбрали, че жената е родила козленце.

В мрежата може да се намерят и разкази на хора, които твърдят, че са станали свидетели на всичко. Един от тях е Симеон Чукуу. Той твърди: „Тази жена беше бременна през последните три години. Тя е от Абия”.

Превод и редакция: БЛИЦ