Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Джереми Корбин обяви, че е готов да подкрепи втори референдум за излизането на страната от ЕС, съобщи Sky News. Корбин заяви, че следващият британски премиер трябва да подложи новото споразумение с ЕС на референдум. Той обяви решението си след среща с висшите фигури в партията.

През последните седмици към него имаше критики, че няма ясно спрямо позицията на партията. Освен това лейбъристите отказаха да водят кампания за евровота и завършиха трети на изборите.

„Искам да е ясно, че ние ще се противопоставим на всяка сделка, която не защитава икономиката и работните места. Ние имаме нужда от предсрочни избори, защото след девет години на строги икономии, много хора в тази страна не могат да си намерят добре платена и сигурна работа.

Ние сме изправени пред неравенство и нарастваща бедност. Едно правителство на лейбъристите може да организира на ново нашата страна за всички нас“, заяви Корбин.

Великобритания все още не може да се договори за нови условия с ЕС. В Европа отхвърлят възможностите за ново споразумение.