Ако смятате, че у нас има странни ритуали, то нищичко не сте видели. Представяме ви традиции и обичаи, от които биха настръхнали косите на всеки един българин.

В Индия се практикува странен и жесток ритуал от близо 700 години. Бебетата се хвърлят от високо, върху разпънато платнище. Така им дават "летящ" старт в живота. Страхът и риска от сакатлъци и травми не влизат в сметките.


Друг "нежен" ритуал се провежда в африканската страна Гана. Мъжете се нареждат в кръг около свещеника, който минава и ги потупва по пакетите изричайки молитва. Ако желаете да ви потупат пениса за здраве - билетът до Гана е 350 евро.

Ритуалът Фамадихана ("Преобръщане на тялото"), се провежда в Мадагаскар. На фона на весела музика, вадят мъртъвците от гробниците и танцуват с тях. Това се прави на всеки 7 години. Тленните останки се повиват в ново платно и купонът започва, пише vesti.bg.

Хинду ритуал се практикува на о-в Бали в Индонезия. Жените, които ще се женят се подлагат на странна процедура с идеята, че така се пречистват от всички земни злини и влизат чисти в новия брачен живот. Сядат, отварят широко уста и оставят зъбите им да бъдат изпилени с пила. Дали боли? Питайте зъболекаря.

Ашура е религиозен празник на Шиитите по време на свещения месец мухарам. В някои части на света, където преобладават шиитите като например Иран, по време на Ашура се самобичуват със Занджир (зловещ старинен инструмент за мъчения) или се режат по главите - важно е кръв да има...