Кърт Малпас от Стафордшър, Великобритания, днес е на 26 години, печели £10 000 на месец, кара кола за £30 000 и напуска училище на 16. Всички се чудят как е възможно да печели толкова пари и в същото време да се занимава със зидарство.

Въпреки че няма диплома за средно образование, той казва, че се издържа добре от зидарството. Работи в известна компания до 19-годишна възраст, след което открива собствена, успява да си купи къща с три спални на стойност 110 000 паунда и кара луксозен и скъп автомобил Audi A8, съобщава "Jutarnji list".

Той е добре познат и в социалната мрежа "TikTok", където редовно публикува видеа от строителната площадка. 

„Аз съм умен, но никога не съм се интересувал от предмети като френски и испански, и география. И веднъж, когато бях на 16 години, дори ме изключиха от училище за лошо поведение.

Когато започнах да се занимавам със строителство, се влюбих в този занаят. Естествено съм добър в това и ми харесва да го правя. Купих първата си къща, когато бях на 19! Ако сте готови да работите усърдно и упорито, можете да спечелите много пари" , смята той.

"Хората често си мислят, че лъжа, когато разберат колко печеля. Те също смятат, че ние, зидарите, не сме много умни и че ни се плаща много за това, което правим, но аз не съм съгласен. Зидарството е умение и не е за всеки. Харесвам това, което правя, гледам на работата си като на вид терапия. Дори не мога да си представя къде бих бил без зидарията“, завършва Кърт Малпас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук