Необичайно дете се роди през 2013 година в град Череповец. Момченцето е родено без уста, нос и едно краче. То е имало голяма дупка на лицето.

Когато вижда това, майка му го изоставя. Не се знае абсолютно нищо повече за нея. Носеха се слухове, че детето се е родило така, защото майка му е пиела опасни хапчета, с които да прекъсне бременността си.

Явно жената обаче не е успяла.

Момченцето се казва Рустам и е изпратено в сиропиталище.

Докато то растеше и се осъзнаваше, започна да развива комплекси и да се страхува както от хорските приказки, така и от отражението си в огледалото, защото нямаше нос и уста.

Той често се опитвал да скрие лицето си с кърпа или превръзка.

След дарителска кампания обаче детето претърпява първата си операция. Тогава е псотигнат и значителен напредък. Рустам вече може да се храни сам и да говори. Визуално също изглежда много по-приемливо за така хапливото общество.

Проблемите обаче все още остават. Рустам се научи да ходи едва на 4 години. Преди това детето можеше да се движи само като пълзи.

Последвало и чудо

Семейство Злобин научава случайно от интернет за историята на Рустам и решава да го осинови. Ника, бъдещата му осиновителка, е твърдо решена да помогне на това момче да стане щастливо и да се покаже на света.

В началото детето много се страхувало от нови хора, включително и от тях, но с времето започнало да свиква. Новите му майка й баща му помогнали да се научи да ходи първо с проходилка, а след това с патерици. По-късно те платиха и операция за протеза. Сега Рустан не само ходи добре, но и кара ски.

Рустам е изпратен на училище чак на 9-годишна възраст. Той успял да се социализира добре с децата, въпреки че бил по-голям от тях. Момчето работи с логопед, също така язди и посещава плуване.

Новите му родители му купили и синтезатор, за да стимулират въображението му. В свободното си време момчето обожава да свири.

Превод и редакция БЛИЦ