15-годишен тийнейджър загина, а двамата негови спътници пострадаха сериозно, след като катастрофираха с откраднато "Мазерати" и преследване с полицията във Флорида, САЩ.

В комюнике от местната полиция информираха, че са се опитали да спрат откраднатия автомобил, но шофьорът "внезапно" ускорил до над 130 км/ч.

В този момент 15-годишният Кеондрик Ланг изгубил контрол над превозното средство, качил се на близкия тротоар и се врязъл в търговска табела, след което возилото се преобърнало.

Заедно с него в колата са били Малачи Даниелс на 16 г. и Марио Бонила на 15 г., като и двамата са били откарани в болнично заведение. Първият е с опасност за живота, а вторият е в критично състояние, съобщиха полицейските власти.

Инцидентът е станал в неделя, когато тримата приятели се качили в луксозното возило, чиито врати били отворени, а ключът бил в стартера, информира в-к "Маями Хералд".

15-годишен тийнейджър загина, а двамата негови спътници пострадаха сериозно, след като катастрофираха с откраднато "Мазерати" (Снимка: Pinellas County Sheriff’s Office)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук