Даниел и Дейви Масиас прекараха 18 месеца, спазвайки стриктно всички мерки срещу коронавируса, но това не им помогна да се спасят от вируса, предава plovdiv24.bg

Дейви Масиас, акушерка в Южна Калифорния, е бременна в седмия месец с петото си дете в началото на август, когато е хоспитализирана с К-19. Съпругът ѝ също се заразява с вируса.

Лекарите успяват да помогнат на 37-годишната жена да роди бебето си с цезарово сечение, докато тя е интубирана. Малко след това тя умира и не успява да се срещне с новороденото си.

38-годишният Даниел Масиас се лекува в същата болница, когато научава за раждането на дъщеря си. Той е твърде немощен, за да се се срещне с новороденото си дете и затова го вижда единствено на снимка. След няколко дни  мъжът умира.

И двамата не са били ваксинирани и умират съответно на 26 август и 9 септември, оставяйки след себе си деца на възраст от 3 седмици до 8 години, предават световните агенции.

Майката на Даниел трябвало да съобщи на внуците си за смъртта на родителите им.

Те разбраха, че родителите им ги няма. Трудно им е. Все още не могат да осъзнаят, че повече никога няма да ги видят", каза бабата.