Синът на Реджина Кинг Иън Александър-младши е починал в петък (21 януари), съобщава TODAY. Единственото дете на актрисата навърши 26 години два дни преди това - на 19 януари 2022 г, пише ladyzone.bg

Иън Александър-младши е син на носителката на "Оскар" от бившия й съпруг Иън Александър-старши. Тя беше омъжена за звукозаписния продуцент в продължение на десетилетие от 1997 г.

Причината за смъртта на Иън Александър-младши е самоубийство.

„Нашето семейство е опустошено от загубата на Иън“, казва Реджина Кинг в изявление до медиите.

„Той беше толкова ярка светлина, беше толкова дълбоко загрижен за щастието на другите. Семейството ни моли за уважително отношение през този труден период. Благодаря ви“, казва още Кинг.

Реджина Кинг е родена в Лос Анджелис на 15 януари 1971 г. От 1985 до 1990 г. играе в ТВ сериала „227“, учи известно време в Южнокалифорнийския университет.

През следващите години работи в телевизията и киното, участвайки във филми като „Рей“ (Ray, 2004), „Историята на Пепеляшка“ (A Cinderella Story, 2004), сериала „Американско престъпление“ (American Crime, 2015), за който получава три награди „Еми“ за поддържаща роля, а за ролята си в „Ако „Бийл Стрийт“ можеше да говори“ (If Beale Street Could Talk, 2018) получава „Оскар“ за най-добра актриса в поддържаща роля.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Regina King (@iamreginaking)