Цяло семейство - мъж, жена и 19-годишните им синове близнаци, са жертвите на катастрофата, пише "Марица".

Четирима загинаха, а 45 души бяха ранени при катастрофа с 3 превозни средства, едната от които автобус, в Памуккале в окръг Денизли, Югозападна Турция, предаде агенция Ихляс Хабер (ИХА).

Неописуема трагедия: Камион блъсна автобус със сватбари, 6 загинали и 43 ранени СНИМКИ

 

Автобусът, принадлежащ на туристическа компания, чийто шофьор все още не е известен, извършвал курс от Мугла до Афьонкарахисар. Той се блъснал в пътнически микробус и с лекотоварно превозно средство в район Канкуртаран на Памуккале. От сблъсъка автобусът е излязъл извън контрол и се е преобърнал.

Голям брой линейки, пожарникари, полиция, жандармерия и екипи на Провинциалната дирекция за бедствия и извънредни ситуации (АФАД) бяха изпратени на мястото.

 

 

Екипите са установили, че са загинали трима души на място в лекотоварния автомобил. При катастрофата са пострадали 45 души от другите превозни средства.

Пожарникарите извадиха част от ранените, които бяха блокирани в автобуса, и ги изпратиха с линейки до близки болници.

Телата на загиналите са откарани в моргата на университетската болница Памуккале за идентификация и аутопсия.

 

 

Рамазан Мутлу, шофьорът на лекотоварния автомобил, който загуби съпругата си Мевлюде Мутлу и 19-годишните си синове, близнаците Йигит и Ерен и беше тежко ранен при катастрофата, малко по-късно също не можа да бъде спасен въпреки намесата на лекарите в болницата. Така загиналите при катастрофата станаха 4.

Губернаторът на Денизли Омер Фарук Джошкун и началникът на провинциалната полиция Явуз Сагдич дойдоха на мястото на инцидента и получиха информация от спасителните екипи.

 

 

Магистралата, която беше затворена за известно време заради инцидента, бе отворена след извеждането на автомобилите, участвали в инцидента.

Междувременно броят на загиналите при вчерашната катастрофа, отново с автобус, в окръг Денизли достигна 7 души.

В квартал Хоназ в Денизли вчера камион, натоварен с пясък, поради внезапна повреда пресече отсрещното платно и удари пътнически автобус със сватбари челно.

Некати Йозджан, един от ранените в автобуса, който беше откаран в университетската болница, не можа да бъде спасен въпреки интервенцията.

Така броят на загиналите при трагедията в Денизли достигна 7 души.

При инцидента 42 души бяха ранени. В изявлението си шофьорът на камиона Б. А., който беше задържан след лечението, твърди, че инцидентът е станал в резултат на блокиране на волана. Разбра се, че автобусът превозвал гости за сватба от Измир до Кайсери.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук