Броят на жертвите в зверската катастрофа между влак и автобус на железопътния прелез в Доне Меджурово край Ниш нарасна до 5 души. Директорът на клиничния център в Ниш Зоран Радованович потвърди, че двама възрастни и едно дете са загинали на място, а още двама души са починали в болницата, пише b92.net.

Дете на 15-годишна възраст е починало на операционната маса. 

При инцидента, който стана рано тази души, са пострадали 30 души, като 10-12 души са с опасност за живота. Между тежко ранените са и 10 деца, съобщи шефът на аварийния център в Ниш Миодраг Лажич.В момента в операционните се намират 5 души. Екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ са на мястото на инцидент.
Автобусът, който е транспортирал деца до гимназията, е бил разполовен от удара на влака. Всички ранени са били в автобуса и нито един от 10-те пътници във влака не е бил ранен.

От "Железопътна инфраструктура Сърбия" съобщиха, че прелезът, на който е станала катастрофата, е обезопасен с вертикална пътна сигнализация (без рампа). Злополуката е станала след като влакът е напуснал жп гара Меджурово.След удара композицията е излязла извън релсите. Движението на влакове в района на катастрофата е спряно. 

Директор на Media Center Infrastrukutra към сръбските железници Ненад Станисавлевич заяви, че комисия е посетила мястото на инцидента и е установила, че "прелезът е надлежно маркиран с вертикална пътна сигнализация, както и че видимостта за пресичане на пътя е добра." Предстои да бъде установена причината за тежкия инцидент.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ