Във Великобритания мъж трансджендър роди, забременявайки от биологичен материал на жена трансджендър. По данни на The Mirror, британецът е бил изроден от доктор трансджендър.

39-годишният Рубен Шарп извършил „обратния преход“ преди 12 години. Той винаги искал да има дете, затова преди 6 години престанал да приема тестостерон, за да има възможност да роди.

Партньорът му – 28-годишният Джей, идентифициращ се като небинарна личност (човек, който не се смята нито за мъж, нито за жена), напълно подкрепил начинанието на любимия си.Двойката се обърнала към банка за сперма и избрала донор – жена трансджендър. Третата процедура по изкуствено оплождане за Шарп се оказала успешна и той забременял.

Бременността пък била проследена от специално избран лекар трансджендър, който да не задава излишни въпроси и е добре запознат с здравето на трансджендърите.Преди три месеца Шарп ражда момченце с помощта на цезарово сечение.

Щастливите родители не смятат да насаждат на малкия Джейми джендър стереотипи и разчитат, когато порасне, той сам да определи пола си.