Тълпи от хора вече се събират пред Уиндзорския замък, за да могат да видят на живо сватбата на принц Хари и избранницата му Меган Меркъл, предават световните агенции.
Феновете са се издокарали официално - някои от тях са с костюми, други с очила, декорирани с британския флаг. Възрастни дами пък се подвизават на мястото с корона и имитират характерното за кралица Елизабет Втора ръкомахане.

Към момента времето в Лондон е приятно и слънчево. Духа лек и приятен ветрец.

Всъщност най-запалените фенове, които искат да няма нищо пред погледа им по време на събитието, са заели местата до огражденията още преди няколко дни.

Всички очакват да видят булката, роклята й и на кой дизайнер се е доверила. Принц Чарлз, бащата на младоженеца, ще отведе Меган Маркъл до олтара, защото нейния баща претърпя сърдечносъдова операция преди дни. Никой не знае дали принц Уилям ще бъде сериозен в речта си на кум или ще използва възможността да се пошегува с по-малкия си брат и лудориите му.

Сватбата на принц Хари внася нещо ново в британската монархия - американка със смесена кръв се издига до най-висок ранг в нея. Има всички признаци, че Меган очарова британците.

Обявяването на брака им в грандиозния дворцов параклис "Сейнт Джордж" ще бъде нова фаза и за принц Хари, който вече загърби миналото си на лошо момче и се вживя в ролята на посланик на кралското семейство, ангажиран с много благотворителни каузи.

И двамата младоженци се надяват семейството им да започне бързо да се увеличава.

Това ще е ден за размисъл и радост и за 92-годишната кралица Елизабет Втора и 96-годишният й съпруг принц Филип. Тя ще види как внукът й сключва брак с жена, която му носи щастие, а той често е казвал, че именно това му липсва в живота. Вчера кралица Елизабет Втора прие на чай майката на булката Дория Рагланд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!