Инцидент с полицейско насилие взриви парижко предградие. Трета поредна нощ жители на Олне су Боа палиха коли, кофи за боклук и магазини, и замеряха органите на реда с предмети.
Бурните протести избухнаха в парижкото предградие Сен Дени (Seine-Saint-Denis), след като стана известно, че полицаи са изнасилили и малтретирали млад чернокож мъж.

Витрините на много заведения и магазини бяха изпотрошени, има запалени автомобили, броят на пострадалите и арестуваните не е известен.
Всичко започна със задържането на 22-годишен чернокож мъж, идентифициран като Тео.

При ареста полицаите се гаврили с него и го изнасили с палка. В резултат той получил сериозни наранявания, бил приет по спешност в болница и опериран.
Четиримата полицаи са отстранени. Единият от участвалите полицаи е обвинен в изнасилване, а други трима са задържани за съучастие.

Сен Дени е северно предградие на Париж с население от около 150 хил. души. В центъра му се издига едноименната базилика, в която са погребани повечето френски крале.

В района се намират множество общински жилища, построени по време на индустриалния възход на Франция в средата на миналия век, в които сега незаконно са се самонастанили бедни французи и имигранти.
 
 
 Източник: Vesti.bg.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!