Самолет “Ембраеър-145” на украинската авиокомпания ”УДН” с 44 пътници и членове на екипажа излезе от пистата на летището в Истанбул, съобщи турската телевизия CNN Turk.
По първоначални данни пострадали няма. На мястото на инцидента обаче са отишли спасители и медици, посочва Интерфакс.

Най-малко 17 души загинаха пък при самолетна катастрофа в Монтана.
Повечето от 17-те загинали при катастрофата на пътническия самолет в американския щат Монтана са деца, съобщават американски медии. Самолетът пътувал от Орвила в Калифорния до Бозмън в Монтана, но се отклонил за Бют, където се опитал да кацне, съобщи американската телевизия "Си Ен Ен", цитирайки предварителния доклад от разследването на Федералната агенция по авиация. Самолетът се разби на 150 метра от пистата, като до момента потвърденият броя на жертвите е 17. Според други съобщения самолетът попаднал в силни ветрове преди инцидента. Кадрите от мястото на катастрофата показват издигащи се в небето пламъци в близост де летището в Бют.

На другия край на света - в Токио, загинаха двамата пилоти на катастрофирал самолет.
Двамата пилоти на товарен самолет, който кацна аварийно на международното летище “Нарита” край японската столица Токио и се запали, са загинали, съобщават японски средства за масова информация. Инцидентът стана тази нощ. Японската телевизия “Ен Ейч Кей” показа кадри от приземяването на самолета и избухването на пожара в него директно в ефир. По данни на медиите самолетът е собственост на американската авиокомпания “Federal Express”, един от най-авторитетните превозвачи на експресни пратки. На борда на самолета са били само пилотът и неговият помощник. Говорител на полицията на летището не можа да потвърди, че самолетът е пристигал от китайския град Гуанчжоу. Според експерти несполучливото приземяване е било предизвикано от силен вятър със скорост от над 20 метра в секунда. /БЛИЦ