Испанските власти са в почуда, след като затворник, който е бил обявен за мъртъв от трима различни доктори, се е събудил в моргата няколко часа преди да започне неговата аутопсия, пише obekti.bg, позовавайки се на Science Alert.

29 годишният Гонзало Монтоя Хименез е бил открит безжизнен в килията си след сутрешна проверка.Той е излежавал присъда за грабеж просто е седял в стола си в килията, преди да го открият, като не е имало никакви следи от насилие върху него. След това е бил транспортиран до затворническата морга в чувал. Всичко си останало така докато патолозите, които се подготвяли за аутопсията чули нещо странно. Хъркане, от чувала.

До този момент Хименез вече е бил прекарал доста време в студената морга, където температурата се поддържа ниска за да се запазят по-дълго време тъканите на телата. Дори кожата му е била разчертана с хирургически молив, за да се извърши по линиите аутопсията.

Патолозите отворили чувала и открили затворника жив. Той е бил транспортиран веднага до болницата, където са го намерили в стабилно състояние. Но и до сега никой от лекарите или от затворническите власти няма идея какво се е случило наистина. Според лекарите това може да е било вид каталепсия, при която освен загубата на съзнание и усещания има физическо втвърдяване и признаци на цианоза на тялото.