Американският президент Доналд Тръмп определи операцията по задържането на терористите, подготвяли атентат в Санкт Петербург, като пример за добро сътрудничество между САЩ и Русия. Изявлението стопанинът на Белия дом направи по време на реч във Вашингтон, представяйки новата стратегия за национална сигурност, съобщават световни медии.
„Говорих по телефона с президента на Русия Владимир Путин, който благодари на страната ни за разузнавателните данни, които ЦРУ им предостави, относно голям терористичен акт, планиран в Санкт Петербург, в резултат на който можеше да загинат много хора, вероятни, хиляди можеше да бъдат убити“, каза Тръмп.  

По думите на американския президент, именно така трябва да работи сътрудничеството между страните в сферата на тероризма.  

В Санкт Петербург бяха задържани седем членове на клетка на „Ислямска държава“, които са планирали да ударят храма Казански събор. По време на телефонния разговор президентът на Русия Владимир Путин е благодарил на Тръмп за информацията на ЦРУ, която е помогнала за задържането на терористите. Руският президент е помолил да бъде предадена на шефа на ЦРУ Майк Помпео неговата благодарност.

Превод и редакция: БЛИЦ