Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп проведе последните си минути в Белия дом, след което бе отведен от там с хеликоптер. 

След няколко часа трябва да се състои инаугурацията на Джо Байдън, след което той ще стане пълноправният стопанин на Белия дом за близките четири години. Малко преди да си тръгне, Тръмп произнесе прощална реч. 

„Това беше най-голямата чест, чест за цял живот“, каза Тръмп пред репортерите и се надява, че това няма да е „дългосрочно сбогуване“.

След това се качи на хеликоптера Marine One, с който отиде до военната база Андрюс, където бе посрещнат от 21 топовни салюта.

Там Тръмп държа реч:

„Искам да благодаря на семейството ми, екипа ми за работата ви. Хората нямат идея колко много работи това семейство за вас. Можеха да имат по-лесен живот. Искам да благодаря на всички вас. Постигнахме много.“

Той направи комплимент на първата дама за добре свършената работа, след което й даде думата. Мелания Тръмп говори по-малко от минута пред събралите се симпатизанти:

„Да бъда ваша първа дама беше най-голямата чест. Благодаря ви за любовта и подкрепата. Ще бъдете в сърцето и молитвите ми. Бог да ви благослови, да благослови семейството ви“, каза тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ОТ ИНАУГУРАЦИЯТА НА ДЖО БАЙДЪН