Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че не е разтревожен от възможността конгресмените от Демократическата партия да започнат процедура по импийчмънт срещу него. Това съобщават американските медии.

"Трудно е да отстраниш от длъжност някого, който не е сторил нищо нередно и който създаде най-страхотната икономика в историята на нашата страна... Смятам, че хората ще въстанат, ако това се случи", подчерта Тръмп.

По-рано Си Ен Ен излезе с информация, че американският държавен глава е разтревожен и смята, че импийчмънтът е "реална възможност".

Тръмп беше обвинен от федерални прокурори, че преди президентските избори през 2016 г. е инструктирал тогавашния си адвокат Майкъл Коен да плати шестцифрени суми на две жени, с които се предполага, че е имал сексуални отношения, за да си мълчат. Той настоя обаче, че не е нарушил финансовите закони, уреждащи провеждането на предизборната кампания.

Според демократите такова нарушение на законите за предизборната кампания би било престъпление, което да даде основание за импийчмънт, въпреки че високопоставени лидери на Демократическата партия в Конгреса поставиха под въпрос дали това е достатъчно сериозно престъпление, за да бъде основание за започване на процедура по импийчмънт. 

"Първо, това не бяха плащания, които са част от предизборната кампания. А ако и да бяха, те са само граждански, а ако са само граждански, не е имало нарушение въз основа на това, което сме сторили", обясни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!