САЩ се надяват да не отидат на война с Иран, но ако се стигне до това, използваната от американците сила ще бъде поразителна. Това обяви американският президент Доналд Тръмп в интервю за телевизия "Фокс".

„Вижте, надявам се да не го направим, но ние сме в много силна позиция, ако нещо се случи. Не говоря за наземна операция. Просто казвам, че ако се случи, няма да отнеме много време”, подчерта той.

В края на миналата седмица напрежението между Иран и САЩ се изостри опасно. В четвъртък Иран свали американски разузнавателен дрон. Техеран твърди, че той е навлязъл без разрешение във въздушното пространство на страната. Американските източници обаче са на мнение, че дронът е летял в международното въздушно пространство.

В началото на тази седмица пък държавният глава на САЩ обяви нови санкции срещу духовния водач на Иран аятолах Али Хаменей, както и срещу редица високопоставени командири от Революционната гвардия на Иран. Очаква се санкции да бъдат обявени и срещу иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ