Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че всяка една атака от страна на Иран срещу "нещо американско" ще означава заличаване на страната. 

"Изключително невежото и оскърбително изявление на Иран, което бе разпространено, само показва, че те не схващат каква е реалността. Всяка атака на Иран срещу каквато и да било американска цел ще бъде посрещната с огромна и съкрушителна сила. В някои аспекти "съкрушителна" ще означава заличаване", написа Доналд Тръмп на профила си в Туитър.

За жалост, единственото, от което те разбират, е сила и мощ, посочи американският президент.

По думите на Тръмп, иранският народ е "прекрасен", но страда, защото лидерите на страната харчат всичките си пари за "терор".Той подчертава, че американските въоръжени сили са най-могъщите в света и имат готовност да нанесат удар по Иран.

Напрежението между двете страни се повиши, след като администрацията на Доналд Тръмп изтегли САЩ от ядреното споразумение с Иран, подписано през 2015 година. Преди дни иранските въоръжени сили свалиха американски военен дрон. Тръмп разкри по-късно, че армията му е щяла да нанесе удари по ирански цели, но "10 минути" преди това е дал заповед за отмяна, защото не е искал цивилни жертви.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ