Феновете на The Prodigy са попарени. Искат да цензурират един от най-емблематичните хитове на емблематичната група.

Песента "Smack My B***h Up" е издадена през 1997 г. и се сблъска с призиви да бъде забранена, тъй като "възхвалява домашното насилие". Въпреки първоначалните спорове песента достига осмо място в класациите в изпълнение на тогавашния фронтмен на групата Кийт Флинт, който почина през 2019 г. на 49-годишна възраст.

По онова време "BBC Radio 1" забрани песента, а "ITV Chart Show" отказа да покаже заглавието ѝ на екрана, когато видеото бе пуснато, припомня "Daily Mail". Години наред вокалистът Максим отказваше да промени текста, пише "The Sun".

Що се отнася до Кийт - припомняме, че бе намерен обесен в дома си в Есекс на 4 март. Новината съобщиха останалите членове на The Prodigy, а основателят на групата Лиъм Хаулет разкри и причината: "Истина е че, нашият брат Кийт отне живота си...", написа той в социалните мрежи.

Първоначалната и единствена версия досега наистина бе самоубийство - в кръвта на Флинт са били намерени кокаин, кодеин и алкохол в огромни количества. По думите на полицаите тогава - не е имало следи от друг човек в къщата, така че не може да се говори за убийство.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук