Всяко момиче от детството си мечтае да стане принцеса и се кичи с радост с хартиена корона. Но какво наистина се изисква, за да стане една жена принцеса? Повечето момичета с времето осъзнават, че това е просто мечта. Въпреки това, някои имат повече късмет! Вземете например  Кейт Мидълтън, чийто живот се променя драматично, след като тя започва да излиза с принц Уилям. От този момент нататък тя трябвало да научи няколко правила за принцеси.
1. Трябва да се отбележи, че да си принцеса е доста трудно, още повече в Англия. Така че Кейт е трябвало да поработи усилено, за да отговори на високото си звание. Например, да научи няколко езика, от които се нуждае по време на официални събития.

2. Кейт Мидълтън е лишена от правото да гласува на изборите и да бъде избирана в Парламента, това се счита за противоконституционно: кралското семейство е длъжно да пази неутралитет .

3. Преди Кейт да се сбогува с роднините си, трябва да се провери дали всичко е наред с нейната репутация. Принцесата не може да участва в никакви скандали, иначе просто губи титлата. 

4. Уви, Кейт също така е лишена от името си, сега е необходимо да живее със следните имена: "Нейно кралско височество Принцесата, съпругата на Уилям, принц на Уелс", " Катрин ", " Мадам ". И нищо друго.

5. Принцесата трябва да изглежда перфектно, така че Кейт посещава козметични салони най-малко три пъти седмично. Между другото, никога няма да я видите в спортната зала зачервена и без дъх.

6. Сега тя ще трябва да спазва етикета. По-специално това се отнася за храната, защото веднага след като принцесата спре да се храни, всички присъстващи трябва да завършат обяда или вечерята си и да станат от масата. Дояждането е категорично забранено.

7. Поведението й трябва да е безупречно, не може да провокира обществото и да инициира прекомерни дискусии или слухове. Това е доста трудно, защото принцесата често посещава различни събития.

8. Принцесата не може да работи, така че Кейт ще трябва да отложи вземането на степен по история на изкуството. Е, това е цената на кралската титла! Смятате ли, че Кейт страда от това?

9. Ето какво още е забранено да прави принцесата: да яде черупчести заради заплахата от отравяне; да играе " Монополи ", защото е жестока и безскрупулна игра; да подписва неформални документи и да раздава автографи

10. А какво й е позволено да прави? Уви, задачата на принцесата е  да организира вечерни партита, светски срещи и благотворителни събития. Като цяло, благотворителността сега ще бъде за Кейт смисъла на живота й. Поданиците уважават и обичат само добрите принцеси!

Е, какво ще кажете? Оказва се, че короната на принцесата не е толкова лека! Изглежда единствената й радост е да ходи на балове. А вие бихте ли направили подобна жертва, за да станете принцеси, питат от zajenata.bg.