Попълнете търсена ключова дума или фраза

Турски експерт: Терористите в Сирия са готови да се откупят от Европа, за да не паднат в ръцете руснаците

https://blitz.bg/svyat/turski-ekspert-teroristite-v-siriya-sa-gotovi-da-se-otkupyat-ot-evropa-za-da-ne-padnat-v-rtsete-rusnatsite_news618233.html Blitz.bg

„Ал Кайда” е изразходила повече от 100 млн долара за своите сирийски проекти

Анкара, Турция 05 Авг. 2018, 07:50 3854 прочита 0 коментара
Ако не се броят кюрдските територии, то за опозицията в Сирия не остана място с изключение на провинция Идлиб, но идва и техният ред. БЛИЦ предлага на читателите си мнението на турския експерт Ендер Имрек, че от Сирия ще се спасят малцина и то главатари на различни групировки.
 

В Идлиб ситуацията винаги силно се е отличавала от тази в Източна Сирия. ИД разполагаше с големи финансови ресурси само заради владеенето на големите запаси от нефт. В Идлиб това липсваше. Това е много важен фактор и за сметка на него може да се направят изводи за финансовото състояние на една или друга групировка.
 
Например „Джебхат ан-Нусра” съществува за сметка на финансирането от страна на „Ал Кайда” и свързани с нея структури. Според някои информации, „Ал Кайда” е изразходила повече от 100 млн долара за своите сирийски проекти. Очевидно значителна част от тези средства за предавани на отделни хора, на които е възложено да разпределят тези средства.
 
В последно време „Ал Кайда” се дистанцира от Сирия и затова много групировки в Идлиб загубиха своята ценност. Хората отиват там, където им плащат или където е по-безопасно. Други групировки съществуват за сметка на наложените данъци на мирното население. Сумите не са фиксирани, затова бирниците ги определят сами в зависимост от ситуацията. В такива условия е трудно да се създаде ефективен модел за финансиране и данъци, затова икономическият потенциал на всички опозиционни и терористични групи е доста ограничен.
 
Очевидно е, че от финансова гледна точка това са сериозни ограничения за реализиране на проекта за преместване на голям брой хора зад граница. При това европейските страни са извънредно загрижени от проблема с мигрантите. Поради тази причина ще бъде повишено вниманието към всеки по отделно.
 
Никой не иска наплив от потенциално опасни мигранти, привикнали към войната и спали с оръжие в ръце. Възможно е на сто, максимум триста въстаници ще бъде дадена възможност да попаднат в Европа. Още някакъв брой редови членове ще могат да заминат зад граница като бежанци.
 
Превод: БЛИЦ

 

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам