В нощта на 31 юли до 1 август 2020 г. Анастасия Луговая, която пътувала с влака Мариупол-Киев с малкия си син, била нападната от мъж. Извършителят я пребил жестоко и се опитал да я изнасили пред очите на детето.


„През цялото време, докато успокоявах сина си, голият мъж с ерекция ме галеше по краката и ги целуваше, при моята съпротива той каза: „Бъди умно момиче, бъди добро момиче - и няма да страдаш повече, " спомня си жертвата. Отнело много време, за да се възстанови, и дори когато перверзникъс се оказал зад решетките, тя все още се страхувала за живота си.

Синът на Анастасия трябвало да ходи на психолог и самата тя събрала цялата си воля и започнала да води дневник в Instagram за преживяванията си, изказвайки се срещу насилието.


Наскоро тв водещата сподели новината, която й помогнала да диша свободно. Жертвата отбеляза, че чудовището, което я е нападнало, е починало в следствения арест.

"Процесът беше отложен поради смъртта на обвиняемия. Бяхме информирани, че Виталий Рудзко е починал на 13 април. Няма да съм прекалено емоционална, но искам да кажа, че страхът, в който живеех през цялото това време, какво ще стане, когато Рудзко излезе, дали ще ме намери, как да продължа да живея ... И така, този страх умря заедно с него," казва Анастасия Луговая.
 


Според журналистката тя била залята от въпроси за това от какво е починал престъпникът. Тя отбеляза, че той е починал поради болест, но точната причина ще бъде установена по-късно. По време на процеса изнасилвачът твърдял, че е болен от рак, но това не е потвърдено.

Въпреки това журналистката ще продължава да води дела. „Все още имаме много въпроси за цялата система, която не е в състояние да осигури безопасността на пътниците във влаковете“, каза тя. След чудовищния инцидент тя говори и за възможната ужасна схема на престъпника, за когото вероятно не е първата жертва.

"Едва вчера разбрах, че това вече е добре тествана система. Той удря момичето от самото начало, като по този начин го сплашва. Тя се съгласява на всичко, само и само да не я бие. Тогава се чуват фразите „Бъди умна, иначе ще влоша нещата“. Момичето прави всичко, страхувайки се от болка. Той се присмива, както иска, удря по-силно, защото само от това получава ерекция и удоволствие. И при пристигането си в Киев, я оставя полуживата и/или мъртва в купето, може да прикрие, сякаш спи. Просто става от само себе си. И жертвата ще бъде намерена, когато всички излязат.

И дори няма да разберат кой го е направил. Все пак первезникът пътувал без билет. Той ще остане ненаказан и ще изчака следващото нощно пътуване," казва жертвата.

Превод: БЛИЦ