Полската телевизия TVN24 излъчи репортаж с откъси от публични изяви на Доналд Тръмп, от които е видно, че наближаващата среща на върха в НАТО вероятно ще бъде най-сериозният тест за Алианса за цялото време на неговото съществуване. Предаването е на сайта на телевизията под заглавие "Najpoważniejszy test dla Sojuszu". Trump z wizytą w Europie”.
 

„Ще видите, че ще им кажа: Вие трябва да започнете да плащате сметките си. Съединените щати не могат да се грижат за всичко. Ние плащаме за сигурността на Европа. САЩ бяха касичка, от която всички крадяха. А нашите съюзници често бяха по-лоши, отколкото нашите врагове.”
 
„Аз й казах: „Ангела, знаеш, че ние ви защитаваме, и защитата, която ви предоставяме, за вас е по-важна, отколкото за нас.” А след това те сключват газова и нефтена сделка с Русия. Ние ги защитаваме от Русия, а те дават на Русия пари. На нас ни е отредена ролята на глупаци, които плащат за всичко това.”
 
„Сега всички питат дали Тръмп ще се справи с Путин по време на срещата, защото Путин е опитен и ловък. Това е бивш агент на КГБ, той ще направи всичко, което поиска. Глупости, пълни глупости! Всички ние сме хора, а аз съм прекрасно подготвен. Аз съм се подготвял за такива неща през целия си живот.”

 
Превод и редакция: БЛИЦ