Мен Жиахуи, 27-годишна бивша китайска манекенка на бельо доби голяма популярност в страната си и в мрежата, след като се включи в редовете на армията като почетен страж, информира "Дейли Мейл".
а пръв път тя беше забелязана през 2015 г., като маршируваше с други жени войници на парада на Деня на победата в Китай на площад Тянанмън.

Красавицата се открояваше сред хиляди войници на церемонията, която отбеляза 70-годишнината от капитулацията на Япония през Втората световна война и оттогава е обявена за "най-красивият войник в Китай".Мен Жиахуи стана актуална тема в социалните медии на страната тази седмица, след като Пекин обяви, че ще проведе най-големия си военен парад на 1 октомври, за да отбележи 70-годишнината от основаването на нацията.

Новината привлече вниманието върху почетните стражи в китайската армия, които имат задачата да маршируват в сърцето на Китай.12-секунден клип на бившата моделка, маршируваща пред други войници, получи повече от 3,5 милиона гледания и 66 000 коментара на видео платформата Douyin.

Някои от мъжете войници не можаха да сдържат впечатлението си, аплодирайки изпълнението й.Родена в Далиан в провинция Лианинг в североизточната част на Китай, Мен Жиахуи учи в Пекинския институт за модни технологии. Преди да направи голямата промяна в живота си, красавицата печели третото място в родния си град на състезанието за модели на дамско бельо през 2008 г.„Мечтаех да бъда войник, когато бях дете. След това отидох да уча и поставих желанието си на "пауза“, казва Мен Жиахуи в предишно интервю за QQ.com.Тя казва, че е решила да се присъедини към армията преди пет години, след като разбрала, че са започнали да приемат кандидатки за жени през местни клонове.
Говорейки пред централната телевизия на Китай, Мен Жиахуи казва, че дейностите на почетен страж и модел имат нещо общо.

"И двете професии са свързани с това да се представяш пред други хора и да бъдеш забелязван", уточнява тя.Тя казва също така, че това, че е войник, я е научило на силата на колектива.

„Оттогава животът ми се промени много, но не съжалявам.“, завършва бившата моделка на бельо и най-сексапилният китайски войник

Превод и редакция: БЛИЦ