Адам Банкс на 39г. от Йоркшир, който дълго време се бореше с коронавируса, на практика се върна от отвъдното. Отново започна да ходи и да говори, въпреки че лекарите не му даваха никакъв шанс.

Лекарска комисия предложила да бъде изключен от командно дишане, тъй като дробовете му са почти унищожени след пет седмици в кома. Неговата съпруга Мери обаче отказва и заявява, че ще се бори, докато има дори капчица надежда. В крайна сметка, това се оказа правилното решение.

- Мери отказа и помоли лекарите да продължат да ме лекуват. Белите ми дробове бяха унищожени на 90 процента и в рамките на няколко дни бях на респиратор, каза Адам, който се разболя от тежък COVID през януари тази година, разказвайки за тежката борба за своя живот, в болницата „Джеймс Кук“ в Лестър.
 


С оглед на това, че изпада в състояние на кома, той не си спомня за тежката битка с К-19. Когато се събудил, имал чувството, че халюционира, заради силните лекарства.

- В един момент реших, че лекарите и сестрите се опитват да ме убият с лекарства, така че един ден спрях да ги пия и веднага ми стана лошо. Не ядох два месеца и половина и гласните ми струни се бяха възпалили. Прекарах две седмици в интензивното отделение, преди да възвърна силите си и да се науча да ходя отново“, казва Адам, който е оцелял по чудо, според Daily Mail.

Неговата съпруга споделя, че и тя е преминала през ада, живеейки без да знае, дали съпругът и ще се завърне у дома. 

- Бях убедена, че след  вливането на антибиотици и болничната терапия, ще го пуснат бързо вкъщи. Не можех и да си помисля, че дробовете му ще бъдат унищожени толкова бързо и че ще изпадна в ситуация, в която лекарите ще ми искат разрешение за изключване на респиратора. Хората, които работеха в болницата, действаха професионално, дадоха всичко от себе си и това даде резултат. Благодарна съм им за всичко, каза Мери Банкс.