Американка, която беше заснета преди три години, докато се къпеше в хотел, собственост на веригата "Хилтън" в Олбъни, обвини хотелската верига в небрежност и претендира за обезщетение на стойност 100 милиона долара.
Тайно записаното видео е качено на порнографски сайтове, а момичето казва, че е имала "тежки и трайни психични наранявания". Както се посочва в делото, жената пренощувала в хотел "Hempton In and Suites" през юли 2015 г., когато е заснета със скрита камера.

Научих за това едва през септември миналата година, когато получила мейл, в който, между другото, пишело: "Това си ти, нали?"
Съобщението съдържало линк към порнографски сайт, на който е публикуван видеоклипът. Жената получила няколко заплашителни имейла от неизвестния адрес, авторът на който се подписал като "перверзник".

След това същите кадри се появили на други порно сайтове. Нейните колеги, приятели и бивши училищни приятели също са получили лентата от фалшив профил и с нейното име. След това неизвестното лице поискало от жертвата да плати няколко хиляди долара, а в делото също се посочва, че и други гости, пребиваващи в тази стая, са били тайно заснети.
Управата на "Хилтън" е нарекла обвиненията притеснителни. "Много е важно нашите гости да бъдат сигурни и  да се чувстват удобно", казаха от компанията.

Хотелът "Hempton In" излезе с декларация, че сградата наскоро била реновирана и че нямало открита скрита камера, но че са готови да си сътрудничат с полицията.

Превод: БЛИЦ