24-годишната Лорена Боланос от Мексико е родена с огромно родилно петно, което и сега покрива половината от тялото й. Дълго време тази особеност не позволява на момичето да живее нормален живот, но сега се е научила да приема себе си, пише BuzzFeed.
Лорена разказва, че от детство хората около нея са й се подигравали. Веднъж отишла на пързалката и една непозната жена се обърнала към персонала с молба да я изгонят оттам. И Лорна дори не се изненадала - много хора приемали белега й за опасна и заразна болест. А съучениците подигравателно наричали момичето "бисквитка с шоколад"."Не изглеждах като други деца, но най-важното - аз самата се смятах за грозна"

Докато учи в колежа, Лорена изпада в дълбока депресия и осъзнава, че е време да промени живота си радикално.

"Реших, че е време да се променя - не можеш да живееш с постоянно чувство на срам спрямо себе си", казва Лорена.Момичето накрая осъзнало, че не може да спре другите да я гледат и да пускат коментари. Но да промени отношението си към това - може. Сега тя има страница в Instagram с хиляди последователи и не се страхува от подигравателни коментари.Наскоро Лорена участва в проекта Underneath We Are Women, възпяващ разнообразието на женската красота. Девойката се снима по бельо, смело показвайки родилното си петно. Тя се надява, че това ще помогне на други особени хора да приемат и обичат външния си вид."Искам да докажа, че приемането на себе си е първата стъпка по пътя към щастието", споделя Лорена.

Превод и редакция: БЛИЦ