29-годишна полицайка в Чикаго е била застреляна само два месеца след като родила дъщеричката си, пише BG-VOICE.

Ела Френч току-що се била върнала на работа, когато почина в неделя, след размяна на куршуми със заподозрени предната вечер.

Друг полицай също беше прострелян по време на трагичния инцидент и в момента се бори за живота си в болница, съобщиха властите.

Престрелка завърши с убит полицай и друг, който се бори за живота си

Полицай Френч е работила в полицията в Чикаго от април 2018 г., каза началникът Дейвид Браун.

В емоционална пресконференция, проведена в деня след стрелбата, той помоли местните жители да „обвият ръцете си около нашите полицейски служители и да ги насърчат да продължат своята велика работа в защитата на всички ни“.

Кметът Лори Лайтфут призова града да се събере и каза: „Трябва да се обединим, имаме общ враг, това са оръжията и бандите.“

Братът на Френч, Андрю, каза пред Chicago Tribune, че по -малката му сестра винаги е мислила за другите преди себе си.

Той заяви: „Сестра ми винаги е била почтен човек. Винаги е постъпвала правилно, дори когато никой не гледа. Тя има някои качества, които вече не намираш на този свят. Бог взе грешното дете. “

Отдавайки почит Чикагското полицейско управление, каза: „Никога няма да забравим истинската смелост, на която тя даде пример, когато положи живота си, за да защити другите.

Моля, задръжте в мислите си нейното семейство, близки и колеги от полицията в Чикаго, докато скърбим за загубата на този герой.“ 

Трима заподозрени са в ареста, а местните доклади казват, че съседи са помогнали при задържането на един от тях.

Най-малко 11 души бяха убити и 72-ма са простреляни през уикенда в Чикаго, съобщиха от полицията.

Около 02:05 сутринта 24-годишен мъж е открил огън, след като се е скарал с друг мъж на 1800-block of West 87th Street in Gresham.

37-годишен е бил прострелян два пъти във врата и три пъти в гърба. Откаран е в болница, но лекарите не са успели да спасят живота му.

Нападателят е прострелян осем пъти в тялото, също е откаран в болница в критично състояние.

При друга стрелба 38-годишен мъж е ранен в корема и откаран в University of Chicago Medical Center в критично състояние.Най-малко петима други, които са били на място, са ранени.

Двама полицаи от Чикагската полиция бяха простреляни в събота вечерта в южната част на града, съобщиха представители на CPD. Единият от тях бе Ела Френч. 

Вторият служител, който също бе прострелян, е в критично състояние.  

Всичко това идва на фона на увеличаващото се насилие с огнестрелни оръжия в града, въпреки опитите на властите да се справят с проблема.