Международна конференция за мирно развитие бе проведена в Букурещ, столицата на Румъния, която е председател на ЕС през първата половина от 2019 година. Надсловът на двудневна конференция, на която присъстваха политици, дипломати, лидери на граждански и религиозни организации от цял свят, премина под надслов „Културата на мира чрез разбирането на другия“. 
 
Организатор на събитието е институтът за проучвания на левантийската култура и цивилизация (ISACCL) съвместно с Министерството на външните работи на Румъния и с международни организации, сред които Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL), университета в Букурещ, Румънската фондация за демокрация и други организации.Около 80 религиозни лидери, изповядващи различни вярвания, се събраха на мирен форум „Ролята на религията за глобалния мир“.  Шинг Чанг Ким, генерален директор на отдела за международни връзки в HWPL, каза: „Религията има най-голямо влияние в сравнение с други културни елементи, защото тя поражда промени в поведението на хората. Когато културната дипломация се развива активно през религията, това води до по-голяма хармония и трайно постигане на мир.“Форум за обединение на Северна и Южна Корея бе проведен в кралския дворец в Букурещ. Николай Шпрекелс, президент на SARAM, организация за човешките права, заяви: „Мир, който изисква жертване на човечността, е половинчат мир. Мирът не се отнася само до разоръжаването, а до постоянното му спазване“.Бивши президенти и важни политически фигури от Европа, които присъстваха на събитието, се споразумяха да представят декларация за мир и за спиране на войната на общото събрание на ООН.
Конференцията „Обучение за мир“ се проведе в рамките на двудневното събитие. Президентът на Master Peace Драгомир Мариан сподели, че обучават децата как да предотвратяват конфликтите и насилието. Според него принципите на мира трябва да се научат в ранното детство.„Кой трябва да е учител на децата по света? Семейството. Съседите. Обществото. Никога не е прекалено късно да започнем да работим за мирен свят“, каза председателят на HWPL Ман Хи Ли.