Учени отново доказаха, че Нийл Олдън Армстронг не е бил на Луната. Според тях е изключено американският астронавт да е първият човек, стъпил на Луната. Популярен сайт за паранормални явления цитира директорът на НАСА Джим Бранденщайн, който пред американското списание „The Verge“ казал, че през 2020 г. корабът Ореон трябва да бъде изпратен на Луната, но не със своя ракета. 

Макар че НАСА вече е похарчила над 14 милиарда долара за разработка на супертежка ракета, тя все още е в етап на доразработка, пише изданието. 

Оказва се, че тази ракета ще може да изведе максимум 70 тона в орбита. Изследователите си задават логичния въпрос: „Как американците кацнаха на Луната през миналия век?“. 

САЩ все още нямат ракета, способна да изведе тези 140 тона, необходими за полета до Луната. Как НАСА е извършила подобен полет с ракетата F1? САЩ все още купуват ракетни двигатели РД-180 и РД-181 от Русия, но дори с тях извеждането на 140 тона в околоземна орбита изглежда нереалистично. Как НАСА е постигнала това преди половин век?

Според руски учени, американците никога не са летели до Луната. 

Президентът Кенеди е казал на съветниците си, че не го интересува космоса, а задачата му е да победи в надпреварата с руснаците, каза историкът Юрий Караш, който е член-кореспондент на руската Академия по космонавтика.