На кръвните групи в някои страни се обръща специално внимание - например в Япония може дори да попитат за това на интервю за работа, за да разберат веднага какъв характер има кандидатът. 

Учените не са сигурни, че кръвта може по някакъв начин да повлияе на темперамента, но върху здравето - да, и това е научно доказано.

Лекарите тепърва ще установяват пряка връзка, но статистиката е неумолима – представители на първата кръвна група живеят най-дълго в света. Те са по-малко податливи на риска от заболявания, свързани със сърцето и мозъка, а също така са добри в противопоставянето на различни инфекции, най вече високо кръвно налягане. Също така, поради лошо съсирване, хората с първа група най-често умират в болницата поради наранявания и загуба на кръв.

Но носителите на кръв от втората група са податливи на инфекции - те често са придружени от настинки. А захарният диабет и алкохолизмът често възникват поради нарушената работа на надбъбречните жлези - те създават липса на глюкоза в кръвта, което може да предизвика подсъзнателно желание за пиене на алкохол. Представителите на втората група трябва внимателно да следят своето състояние - те имат повишен риск от венозна тромбоза и инфаркт.
Хората с трета кръвна група също трябва да бъдат по-внимателни относно сърдечните заболявания и да се пазят от тромбоза. Имат предразположение към възпаление на сливиците, среден отит и онкология. Има обаче плюсове - представителите на тази група имат много по-рядко камъни в бъбреците. 

Хората с четвърта група трябва да обърнат внимание на сърцето и инфекциите: сърдечендефект често се появява в медицинската карта на пациента, а имунитетът не спасява при възпалителни процеси.

Превод: БЛИЦ